lördag 26 september 2009

"Ledsen i ögat"


Ibland blir jag lite "ledsen i ögat"... satt på morgonen och läste dt (dalatidningarna på nätet); jätte roligt att se att just Malungsrelaterade artiklar hör till dem som är mest kommenterade och att det på insändarsidan är febril aktivitet. Tycker det är viktigt och bra att rätten att göra sin röst hörd nyttjas. Det som är lite synd är att fokus i stort ligger på det negativa i kommunen eller till och med ren pajkastning.

Tänk; om vi istället hade kunnat försökt lyfta varandra, ta tag i saker, istället för att bara klanka ner på de vi anser vara otillräckliga, om vi alla samarbetade för Malungs bästa, om vi kunde lösningsfokuser istället för att problematisera och om vi hade en mer positiv attityd och större framåtanda... vad långt vi skulle kunna nå och vad mycket bättre vi skulle kunna få det.


Att få Malung till en inflytnings- och tillväxtkommun kanske i första ledet handlar om en attityförändring och sedan ett agerande utifrån en mer positiv anda med tilltro till Malung, dess invånare och vidare utveckling, "you go Malungsbor " =).

Inga kommentarer: