torsdag 1 oktober 2009

Insändarsvar till Anki och Erik, Sälen; Nu ska Sälen ta över


Detta insändarsvar har ännu inte tryckts och jag vet inte heller om så kommer att göras...

Insändarsvar, Dt 20091001,  till Anki och Erik, Sälen;

Det handlar inte om att politikerna i Malung inte vill investera eller har ett byggstopp i enbart Sälen. Det handlar om att hela kommunens behov måste tas i beaktande, vilket i dagsläget innebär att utifrån rådande ekonomiska läge så kan kommunen inte göra några stora nyinvesteringar i någon del av kommunen. Malung-Sälens kommun bör bedriva en icke Malungscentraliserad politik, där den kommunala helheten tas i beaktande, och där ingen by eller tätort förprioriteras den andra (utifrån varje orts förutsättningar och behov). Det handlar med andra ord inte om någon investeringsbojkott av just Sälen.




Jag kan hålla med om att Sälen idag är den del av kommunen som har störst tillväxt. Det är just i de norra kommundelarna som inflyttning och befolkningsökning sker i störst mån, samt att det är där flest arbetstillfällen finns och nya skapas. Detta beror på att det i Sälen med omnejd finns en inneboende positiv framtidsbild och anda, vilket leder till att handlanden och investeringar sker därefter, vilket i sig leder till en positiv uppåtgående utvecklings- och tillväxtspiral. Självfallet märks expansionen också i den kommunala budgeten där prioritet ligger på underhåll och utbyggnad av exempelvis VA, räddningsstation, idrottshall, ombyggnad av gymnastikhall osv. investeringar som redan har gjorts eller kommer framledes att genomföras.




Jag är fullt medveten om, och även imponerad av, den framåtanda, kompetens och entreprenörskap som finns i Sälen. Jag tycker det är synd att vi inte har fler aktiva kommunpolitiker från just den norra delen av kommunen, då jag tror att andan och kompetensen, med nytänkande och innovativ problemlösning skulle vara till gagn för hela kommunen. Välkomna att kliva fram och ta plats i kommunpolitiken. Tillsammans kan vi bygga en framtidsvision, trygg tillvaro och tillväxt för hela Malung-Sälens kommun.




Christin Löfstrand
Ordf. Vänsterpartiet Malung

Inga kommentarer: